Tälta i Halland

Att tälta i Halland är ett perfekt sätt att få uppleva det bästa den här regionen har att erbjuda under sommaren. För när sommaren gör intåg så livas västkusten verkligen upp och mängder med turister tar sig hit för att uppleva sol och bad samt den vackra naturen. Det finns många populära resmål och de flesta ligger utmed kusten och det är också här vi hittar de flesta campingar. Men Halland har också en väldigt vacker natur i form av mycket bokskog och härliga vandringsleder för den som hellre vandrar än ligger på stranden.

Halland är som sagt populärt och det går bra med tåg och bussar utmed kusten. Det gör det också väldigt lätt att ta sig runt med tält till fots och vi kan nå alla tänkbara ställen utan större svårigheter. Det finns många fina ställen i Halland som passar utmärkt för att tälta. Det kan vara allt ifrån en natt eller två utmed kusten och de fina stränder och klipporna. Eller varför inte i de djupa skogarna utmed hallandsleden. Och för dig som funderar på campingar är det även här ett gott utbud och dessutom är de väl anpassade för barnfamiljer. Värt att tänka på om man tältar utmed västkusten är att det ofta blåser så se till att ha ett bra tält som klarar av starka vindar. Men för dig som vill tälta vid havet är Halland perfekt.

Innehållsförteckning

Tälta på Hallands campingar

Halland är fullt av bra campingar i alla dess storlekar som passar utmärkt för dig som vill tälta. Vi hittar allt från de stora campingarna med ett brett utbud av aktiviteter till lite mindre och mysiga familjecampingar som med ett bra pris och unikt läge ger en ovanligt naturnära tältning trots att vi har tillgång till alla servicebyggnader som en camping erbjuder. Och även om Halland är ett väldigt populärt resmål så är priserna inte högre är än vad de är på många andra ställen utan de ligger från 250 kronor och uppåt för en tältplats. Många av campingarna är dock ganska små vilket gör det värt att boka i god tid ifall man verkligen vill ha en plats på just det stället.

De alla flesta campingarna hittar vi utmed kusten på något vis och det är ofta en badplats i närheten. Men det är också ofta här nivån ligger och vill vi ha mer aktiviteter än så får man leta efter campingar i anslutning till de större orterna.

Tre bra campingar i Halland att tälta på

Det finns som sagt många bra campingar i Halland och de flesta av dessa håller hög nivå på både campingplats och servicebyggnaderna. Men för dig som inte vill spendera allt för mycket tid att leta efter bra campingar och bara vill få något bra val beslutat så kommer här tre rekommendationer som jag tycker om.

Laxvik Camping

Laxvik Camping är en liten men väldigt trevlig familjecamping. Med bara 100 meter till havet så har vi fantastiska möjligheter till bad och fiske. Servicebyggnaderna är fräscha och håller en hög standard. Det finns inte mycket annat att göra på campingen men med bara 10 km in till Halmstad så är möjligheterna till att hitta på något under dagarna goda. En väldigt bra val för dig som vill tälta vid kusten på en camping men ändå ha lite lugn och ro.

Haverdals Camping

På andra sidan av Halmstad så hittar vi Haverdals Camping som även det är en familjeägd camping. Den här campingen är full av aktiviteter och passar utmärkt för dig som vill tälta med familjen. Och med närhet till både havet och till Halmstad så är det en väldigt bra utgångspunkt oavsett om du bara vill ha sol och bad eller om du vill in till staden för lite mer aktiviteter. Om inte annat så kan det vara skönt att barnen kan underhålla sig själva.

Tältplatser hittar vi från 260 kronor för en plats utan el eller från 290 kronor för en plats med el.

Rödlix vandrarhem & camping

Rödlix vandrarhem & camping hittar vi just söder om Varberg och är även det en liten men väldigt trevlig camping. Det finns i den 150 km stora inomhushallen möjlighet att spela boule eller kasta pil och området är väl anpassat för dig som tältar med en hund med väldigt fina promenader. Tältplats kostar från 250 kronor utan el och från 330 kronor med el.

Tälta i Hallands natur

Halland har en väldigt fin och varierande natur och det finns mängder med fina ställen vi kan slå upp vårt tält på. Oavsett om det är att du vill tälta utmed kusten eller i någon av de fina skogarna så är möjligheterna många. Det finns gott om naturreservat men det är många av dessa som har föreskrifter som förbjuder tältning. Så det är viktigt att kolla upp i förväg vad som gäller i just det området du tänkt tälta i. På privat mark så gäller allemansrätten som vanligt.

Tre bra ställen att tälta i Hallands natur

Väldigt många naturreservat i Halland har som sagt föreskrifter som förbjuder tältning. Det gäller framför allt ut med kusten. Men för dig som vill uppleva Hallands vackra natur men inte orkar leta allt för noga själv så kommer här tre rekommendationer på områden som jag tycker passar utmärkt för att tälta.

Toppbjär

Toppbjärs naturreservat är ett perfekt ställe att tälta på för dig som vill kombinera övernattningen med att vandra i Halland. Detta då Hallandsleden går genom naturreservatet och det är ett perfekt ställe att slå sig ner en natt i de vackra bokskogarna. Toppbjär är ett ganska populärt resmål och Bexells talande stenar har många roliga och fina ordspråk inristade i sig. Och med vackra sjöar runt om sig finns det många vackra platser för dig som vill tälta med vacker utsikt.

Kungsbackafjorden

I de norra delarna av Halland hittar vi Kungsbackafjorden som är ett mycket vackert kustlandskap där vi från klipporna har fina vyer över öarna. Det här är ett mycket populärt resmål och vi får inte tälta var vi vill utan det är endast på angivna tältplatser som det är tillåtet. Men det är ändå väl värt besöket då området är mycket vackert.

Biskopstorp

Biskopstorp är ett av södra Sveriges största naturreservat och har en väldigt vacker miljö med mycket gammelskogar, sprickdalsterräng, skogsbetande kor, sjöar och bäckar. Hit kommer vi enkelt med kollektivtrafiken och det finns got om rast och grillplatser. Så den vackra miljön med bra serviceställen gör det här till ett mycket bra val för den som vill ha bekvämlighet och natur.